Taking too long? Close loading screen.

Veste proastă pentru tinerii fermieri! Cum s-a modificat condiția de 24 de luni

Dacă tinerii fermieri care vor să se instaleze anul acesta ca șefi de exploatație sperau că vor beneficia de condiții mai prietenoase pentru accesarea fondurilor europene, se pare că Ministerul Agriculturii s-a decis să le încurce planurile.

În exercițiile financiare precedente, tinerii fermieri care voiau să beneficieze de sprijinul pentru instalare nu aveau voie să depășească termenul de 24 de luni de la înființarea firmei. Acum, însă, se pare că această condiție va fi și mai dură, pentru că vechimea de 24 de luni va fi luată în considerare și în cazul persoanelor fizice care au avut exploatația înregistrată la APIA sau în Registrul Agricol.

”Lucrurile sunt clarificate, este o bătălie pe care noi am dus-o și nu am reușit să o câștigăm, pentru că până la urmă, definiția dată prin regulamentul Uniunii Europene la ceea ce înseamnă tânărul fermier asta ne spune. Până anul acesta, se lua în considerare vechimea de 24 de luni numai dacă eram o formă organizată, cel puțin PFA. Acum se va lua în considerare vechimea de maxim 24 de luni, indiferent de forma de organizare.

Articolul complet il gasiți aici: Veste proastă pentru tinerii fermieri! Cum s-a modificat condiția de 24 de luni

Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.