Taking too long? Close loading screen.

SPANIA – Obiectivele ministrului agriculturii

SPANIA – OBIECTIVELE MINISTRULUI AGRICULTURII

Zona rurală a Uniunii Europene se confruntă cu cel mai dificil moment al secolului, susține ministrul spaniol al agriculturii. El spune că Spania își propune să asigure aprovizionarea cu alimente, păstrând în același timp ambițiile ecologice ale Planului Național Strategic. Ministrul amintește că garantarea producției agricole este o ”prioritate”, dar ”fără a renunța la orientarea circulară” a economiei și, în special, a producției agroalimentare.

Oficialul guvernamental a subliniat că se concentrează pe asigurarea aprovizionării cu alimente, ținând cont de creșterea prețurilor la energie, scăderea producției și efectele războiului asupra blocării exporturilor prin Marea Neagră, menținând totodată cursul strategic de a ”produce mai mult cu mai puține resurse naturale”. Pentru a face față acestei provocări în creștere, Spania va miza pe inovare și digitalizare și pe tehnologii precum editarea genetică.

În timpul unei recente întâlniri a miniștrilor agriculturii la Luxemburg, statele membre au convenit să comunice date privind stocurile private de cereale și semințe oleaginoase, un prim pas către crearea unei rezerve agricole europene de urgență.

Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.