Taking too long? Close loading screen.

SECURITATEA ALIMENTARĂ – UN SUBIECT DE ACTUALITATE

SECURITATEA ALIMENTARĂ – UN SUBIECT DE ACTUALITATE

Vorbind despre noile tehnologii, fără de care agricultura nu are un viitor asigurat, Asociația Fermierilor din România vă aduce în atenție o dezbatere publică ce are loc acum în Germania. Evident cu păreri pro și  contra, dar ideea care ne reține acum atenția este un viitor durabil în domeniul alimentației mondiale este legat de creșterea animalelor. Suntem de acord cu acest lucru pentru că știm că resursele alimentare sunt limitate, iar promisiunile de schimbare nu și-au arătat până acum eficiența. Și luăm în calcul și faptul că terenurile agricole nu mai pot fi extinse, ba din contră, suprafețele cultivate scad mereu.

Toate estimările arată că până în 2050, cererea mondială de alimente se va dubla, iar noi, fermierii suntem cei care trebuie să asigurăm hrana în cantitățile necesare și de calitate, protejând mediul și resursele. Revenind la discuțiile din Germania, Asociația Feremierilor din România vă atrage atenția asupra propunerii așa-numitului Grup Interguvernamental pentru Schimbări Climatice de intensificare durabilă a utilizării terenurilor. Asta înseamnă acceptarea pe scară largă a inovațiilor în agricultură, până nu este prea târziu și noile strategii de ameliorare.

De asemenea, oamenii de știință din Germania susțin că aprovizionarea cu alimente nu ar trebui să fie evaluată doar pe baza volumului producției. Mai degrabă, alimentele ar trebui evaluate pe baza nutrienților pe care îi conțin, iar pentru rezultate optime vedem că alimentele de origine animală și vegetală se completează perfect.

Știm că unele țări depind în proporție de 80% din necesarul de nutrienți de importuri. Este vorba de state din Africa și Asia, dar să nu uităm că și China și India sunt dependente de importurile de alimente.

Cererea în creștere de mâncare poate fi satisfăcută numai de producătorii de alimente eficienți din America de Nord, Europa și părți ale Americii de Sud. Asta înseamnă că și fermierii din România au un rol important de jucat, să vedem însă în ce condiții.

Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.