Taking too long? Close loading screen.

Se schimbă normele! Cum pot beneficia crescătorii de animale de terenuri de la ADS

Guvernul facilitează pentru crescătorii de animale concesionarea, arendarea ori închirierea de terenuri de la ADS (Agenția Domeniilor Statului).

Astfel, pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a fost postat spre dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern pentru completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.268/2001 privind privatizarea societăților comerciale ce dețin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinație agricolă şi înființarea Agenției Domeniilor Statului, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 626/2001.

„Acest proiect vine în sprijinul fermierilor, reglementând modalitățile de punere în practică a  dispoziţiilor art. 16 din Legea nr. 32/2019  a zootehniei, prin care au fost stabilite creșterea și exploatarea, ameliorarea, reproducția și alimentația, conservarea resurselor genetice la speciile de animale de interes zootehnic, precum și conservarea patrimoniului zoopastoral”, se arată într-un comunicat al MADR.

O prevedere importantă a acestei legi o reprezintă concesionarea/arendarea/închirierea de terenuri de la ADS de către crescătorii de animale, prin atribuire directă sau prin procedură concurențială, în condițiile în care aceștia nu dispun de alte terenuri cu destinație agricolă concesionate/arendate/închiriate.

„Adoptarea actului normativ în forma propusă va avea un impact pozitiv, în special asupra mediului rural din zonele defavorizate unde se regăsesc numeroși crescători cu efective reduse sau medii de animale, ce nu dispun de alte terenuri cu destinație agricolă concesionate/arendate/închiriate, dar și asupra bugetului de stat prin realizarea de venituri suplimentare”, se menționează în comunicatul citat.

Articolul complet: Se schimbă normele! Cum pot beneficia crescătorii de animale de terenuri de la ADS

Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.