Taking too long? Close loading screen.

România, sub grindină și vijelii!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri o serie de avertizări Cod portocaliu și Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii care se vor extinde treptat în toată țara.

Astfel, în intervalul 5 iulie, ora 12:00 – 6 iulie, ora 02:00, este valabilă o avertizare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, jumătatea de nord a Moldovei, nord-vestul Munteniei, precum și la munte (vezi harta). În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și, izolat, peste 40 l/mp.

 

De asemenea, meteorologii atrag atenția fenomenele specifice instabilității atmosferice se vor extinde în următoarele zile în majoritatea zonelor țării.

Tot miercuri a fost emisă și o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în intervalul 5 iulie, ora 14:00 – 5 iulie, ora 23:00, în 22 de județe (vezi harta).  Potrivit meteorologilor, în zona de munte, sudul Banatului, în cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei vor fi ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină de dimensiuni medii, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și, izolat, peste 50-70 l/mp.

 

Articolul complet este disponibil aici: România, sub grindină și vijelii!

Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.