Taking too long? Close loading screen.

Reglementări de ULTIMĂ ORĂ pentru proprietarii de terenuri! Când intră în vigoare

Nu mai e cale de întoarcere pentru proprietarii de terenuri. O nouă lege care va intra în vigoare la data de 14 octombrie 2023 îi obligă pe aceștia să respecte noile reglementări și să curețe suprafețele de ambrozie.

Legea a fost promulgată deja de către președintele Klaus Iohannis și a apărut miercuri în Monitorul Oficial. Astfel, proprietarii sau deținătorii de terenuri sunt obligați să facă lucrări de distrugere a ambroziei, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescențe. Practic, lucrările de distrugere trebuie făcute cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an sau în termen de 15 zile de la primirea unui avertisment din partea autorităților publice locale.

În baza solicitării proprietarilor sau deținătorilor de teren, autoritățile locale pot face aceste lucrări, în măsura în care dispun de mijloacele necesare efectuării acestora, sau îl vor informa pe acesta că nu pot da curs solicitării și că obligația rămâne în vigoare.

În cazul în care lucrările nu au fost efectuate în termen de 15 zile de la transmiterea avertismentului, autoritățile locale pot interveni pe terenurile infestate pentru a le curăța. În cazurile în care proprietarul nu permite accesul pe teren, primarul va solicita autorizarea instanței judecătorești.

Toate costurile pentru lucrările de prevenire, combatere și distrugere a ambroziei vor fi suportate de către proprietarul sau deținătorul terenului.

 

Articol: Reglementări de ULTIMĂ ORĂ pentru proprietarii de terenuri! Când intră în vigoare

Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.