Taking too long? Close loading screen.

Proiecte noi de 750 milioane EURO pentru fermierii români! Când se dă drumul la finanțare

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, pregătește lansarea unei noi scheme de finanțare pentru fermieri, în valoare totală de 750 de milioane de euro. Programul se referă la asigurarea independenței energetice, iar proiectele vizate vor fi atât în zona de irigații, cât și în zootehnie sau procesare.

Șeful MADR a explicat, în direct la AGRO TV, despre ce este vorba și de unde vin aceste fonduri.

”Este vorba de o schemă care a fost aprobată de Banca Europeană de Investiții, din fondul de modernizare. Are o alocare de 500 de euro, cu o intensitate de aproape 100%, fără cofinanțare. Aici vorbim de asociațiile de udători care trebuie să devină independente energetic în sistemul de irigații și pe parte de zootehnie și procesare.

Discuțiile au fost înaintate atât cu domnul ministru Burduja, cât și cu colegul de la Transporturi. În funcție de cum noi derulăm acești bani și cu cât îi atragem mai repede, mai avem la dispoziție aproape 2 miliarde de euro. Asta înseamnă că vrem tot ce înseamnă procesare, tot ce înseamnă irigații infrastructură secundară, să încercăm în următorii doi ani să aducem o independență energetică la toată lumea. Aici vorbim și de silozuri, de ferme, de procesare, cât și de asociațiile de udători.

 

Articolul complet: Proiecte noi de 750 milioane EURO pentru fermierii români! Când se dă drumul la finanțare

Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.