Taking too long? Close loading screen.

Programul Tomata 2024 – Câți bani primesc legumicultorii anul acesta

Având în vedere că plățile aferente programului de minimis pentru legume în spații protejate din 2023 sunt aproape de a fi încheiate, mulți fermieri se întreabă dacă Programul Tomata va mai continua și în 2024. Potrivit ministrului agriculturii, răspunsul este unul pozitiv.

Astfel, programul tomata va continua și în 2024 exact după același model ca în 2023. Mai precis, pentru ciclul I de producție, legumicultorii vor primi un sprijin de 3.000 euro/1.000 mp, în timp ce pentru ciclul II de producție, sprijinul va fi de 1.000 euro/1.000 mp.

Acesta nu este singurul program destinat legumiculturii care va continua în 2024. Potrivit șefului MADR, pe lângă programul tomata, fermierii vor beneficia în continuare și de ajutorul de minimis pentru cartoful de consum, dar și de programul de sprijin pentru cultivatorii de usturoi.

 

https://agro-tv.ro/programul-tomata-2024-cati-bani-primesc-legumicultorii-anul-acesta/

Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.