Taking too long? Close loading screen.

Prețuri plafonate pentru fermieri. Anunțul făcut astăzi de premierul Ciolacu!

Veste bună pentru fermieri! Premierul Marcel Ciolacu a anunţat la începutul ședinței de Guvern de astăzi că Executivul va plafona și în iarna 2023 – 2024 preţurile la energie. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat astăzi, joi – 10 august că prețurile pentru energie vor fi plafonate și în sezonul 2023-2024, așa cum s-a procedat în cel precedent.

Proiectul pentru plafonarea prețurilor la energie, pe masa Guvernului

Șeful Guvernului a anunțat că pe ordinea de zi a ședinței de Guvern se astăzi se află un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se asigură decontarea unor plăţi pentru furnizorii de energie ”pentru ca sistemul să fie în continuare perfect funcţional, cum a fost şi anul trecut cu preţuri plafonate”, de care vor beneficia și producătorii agricoli.

”Ne pregătim deja și pentru asigurarea energiei în sezonul rece și avem azi un proiect de ordonanță de urgență, prin care asigurăm decontarea unor plăți pentru furnizorii de energie. Vrem ca sistemul să fie în continuare perfect funcțional, așa cum a fost și iarna trecută, cu prețuri plafonate”, a mai spus premierul.

În paralel și guvernatorul Băncii Naționale Române (BNR) a dat o veste bună: prețurile la energie vor scădea la finalul anului. ”Pentru prima dată vom vedea prețurile din energie cu minus la finalul acestui an, adică vor scădea ușor, cu 0,6%. Iar combustibilii vor rămâne la un nivel similar cu cel de acum”, a spus acesta.

1,1 miliarde de euro pentru panouri fotovoltaice

Tot joi, premierul Ciolacu a anunțat că 1,1 miliarde de euro vor fi alocate pentru români pentru panouri fotovoltaice și eficientizarea energetică a locuințelor.

”Noul plan ”REPowerEu”, în valoare totală de 1,4 miliarde de euro, pe care îl vom trimite la Comisia Europeană până la sfârșitul lunii august va fi axat pe programe dedicate direct românilor!”, a mai spus premierul.

Post Tags :
Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.