Taking too long? Close loading screen.

Prețul porumbului, informații de ULTIMĂ ORĂ – Cât se plătește în Portul Constanța

Prețul porumbului se află pe un palier de stabilitate în ultimele săptămâni, rămânând la valori relativ constante. Această stabilitate este generată de prognozele mixte de recoltă din diferitele zone ale lumii.

Pe de-o parte, Europa suferă din cauza secetei, însă de partea cealaltă avem America de Nord și de Sud, unde prognozele de recoltă se arată bune.

”La porumb, Uniunea Europeană suferă în continuare, cu toate că a primit o prognoză de precipitații și furtuni pe teritoriile Franței și Germaniei. În România avem probleme extraordinar de mari. Statele Unite se prezintă bine, conform condiției de ameliorare a precipitațiilor și a scăderii acelui front atmosferic ce genera caniculă și căldură infernală.

Astfel, la porumb, în acest moment, putem spune că ne aflăm pe acel palier de stagnare. Să nu ne lăsăm înșelați, însă, pentru simplul motiv că vedem o diferență pe Euronext, între indicațiile la grâu și porumb, de doar 2 euro/tonă. Variația de preț pe care o vedem astăzi în Portul Constanța nu reprezintă decât niște etape de urcare și de coborâre care nu fac altceva decât să cauționeze un nivel la care porumbul va rămâne”, a explicat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, în Agrojurnal la Digi24.

În aceste condiții, prețul porumbului în Portul Constanța se încadrează între 190 și 195 euro/tonă.

 

Articol: Prețul porumbului, informații de ULTIMĂ ORĂ – Cât se plătește în Portul Constanța

Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.