Taking too long? Close loading screen.

Prețul porumbului începe să scadă! Cât se plătește pe marfă în Portul Constanța

Odată cu apropierea perioadei de recoltare a porumbului, datele privind volumele de marfă devin din ce în ce mai clare, iar bursele de mărfuri reacționează în consecință. Astfel, observăm cum prețul porumbului începe să scadă în aceste zile.

Chiar dacă Uniunea Europeană nu va recolta atât de mult porumb pe cât se preconiza inițial, marfa din Ucraina sau de peste ocean va fi suficientă încât să suplinească acest deficit.

”Acea platformă de susținere a porumbului începe să se șubrezească. Recolta americană a cam scăpat de valul de căldură pe care l-a traversat și pe care l-am văzut și noi, de altfel, în România. Lucrurile sunt oarecum certe. Doar cu 3 milioane de tone va mai scădea recolta americană, ceea ce nu contează. Mai mult decât atât, cererea s-a mutat către Brazilia, din cauza faptului că fluviul Mississippi nu are suficientă apă astfel încât să susțină transportul de mărfuri către New Orleans. Astfel, exportul american de marfă se mută către Pacific North West, iar canalul Panama este, în continuare, oarecum blocat de nivelul redus al apei.

Astfel porumbul începe să scadă, ușor-ușor, pentru că ne apropiem de recoltă, iar vecinii din Ucraina cu siguranță vor genera volume importante. De la acel nivel de 192 euro/tonă, astăzi ne ducem direct la 185 euro/tonă”, a precizat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, în Agrojurnal la Digi24.

 

Articol: Prețul porumbului începe să scadă! Cât se plătește pe marfă în Portul Constanța

Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.