Taking too long? Close loading screen.

Peste 3 milioane de animale, scoase de la plata subvenției! Decizie MADR

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin decizia ministrului Florin Barbu, intenționează să facă o modificare radicală la plata unei subvenții importante pentru crescătorii de animale din România.

Șeful MADR vrea ca ajutoarele naționale tranzitorii (ANT) să se plătească, începând de anul viitor, doar pentru ovinele cu vârsta de sub 7 ani și vacile cu vârsta de sub 10 ani. Practic, conform spuselor ministrului agriculturii, o astfel de măsură ar însemna ca peste 3 milioane de animale să fie eliminate din schema pentru ANT.

Prin această decizie, șeful MADR speră că va stimula performanța în sectorul zootehnic, precum și creșterea numărului de animale la nivel național.

”Știți că am luat decizia și sunt în discuții cu ANSVSA, ca tot ceea ce înseamnă ovine peste 7 ani să intre în sistem inactiv, practic să nu se mai ia subvenție. Sunt undeva la 2,8 milioane de ovine cu vârsta înregistrată de peste 7 ani, iar la vaca de lapte sunt cu o vârstă mai mare de 10 ani, 490.000 de animale în România.

Cred că este momentul să punem capăt acestor lucruri, este momentul ca aceste animale care au o vârstă depășită să plece către reformă. Mi-aș dori ca următorul ANT să fie finanțare direct pe mieluță oprită, pentru a crește efectivele de animale în România”, a precizat ministrul Florin Barbu pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

 

Articol: Peste 3 milioane de animale, scoase de la plata subvenției! Decizie MADR

Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.