Taking too long? Close loading screen.

Ministrul Florin Barbu anunță lansarea unui nou program de 400 de milioane de euro pentru fermieri!

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat astăzi lansarea unui program de 400 de milioane de euro ce va veni în sprijinul fermierilor pentru realizarea structurii secundare de irigații.

Anunțul a fost făcut cu prilejul vizitei de lucru făcute în județul Călărași, unde ministrul a ținut să vadă, între altele, Amenajarea Gălățui- Călărași, parte a anui amplu program de reabilitare a infrastructurii de irigații din România demarat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

„Dragi fermieri, sistemul de irigații funcționează. În perioada următoare vom lansa 400 de milioane de euro pentru infrastructura secundară de irigații. (Finanțarea) va fi de 1,5 milioane de euro pe fiecare organizație de udători (OUA – n.r.). Grantul este de 100%, inclusive TVA-ul este eligibil, fără cofinanțare”, a anunțat ministrul Florin Barbu.

Potrivit șefului MADR, programul se va derula Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare

„Vă așteptăm să accesați acești bani. Este nevoie de irigații în România și consider că, prin aceste proiecte, putem transforma România în România Irigabilă”, a mai spus Florin Barbu.

 

Articol: Ministrul Florin Barbu anunță lansarea unui nou program de 400 de milioane de euro pentru fermieri!

Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.