Taking too long? Close loading screen.

Meteo – Cum stăm cu ploile în septembrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat estimările privind temperatura aerului și canitățile de precipitații în următoarele patru săptămâni, până pe 25 septembrie.

Potrivit meteorologilor, în săptămâna 28 august-4 septembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în jumătatea estică a țării. Regimul pluviometric va fi local excedentar în nord-vestul țării, dar și ușor deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Și în săptămâna 4-11 septembrie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Conform estimărilor meteorologice, cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile sudvestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 11-18 septembrie, temperatura medie a aerului se va menține la valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în estul și sud-estul teritoriului. Regimul pluviometric va fi, însă, unul apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile

În săptămâna 18-25 septembrie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, mai ales în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

 

Articol complet: Meteo – Cum stăm cu ploile în septembrie

Post Tags :
Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.