Taking too long? Close loading screen.

MADR a deschis SERSPAR! Ce OBLIGAȚII au fermierii și procesatorii agricoli de la 1 noiembrie!

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) vine cu un anunț de ultimă oră pentru toți fermierii, procesatorii și comercianții din sectorul agroalimentar: SERSPAR, sistemul electronic de raportare a stocurilor de produse agroalimentare din România, este operațional începând de joi.

„MADR, prin Agenția pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, a dezvoltat sistemul electronic de raportare a stocurilor de produse agroalimentare din România-SERSPAR, având în vedere prevederile Legii nr. 105/2023 privind reglementarea modalității de raportare a stocurilor la produsele agricole şi alimentare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii remis, joi, redacției AgroTV.

Potrivit Legii nr. 105/2023, operatorii economici din domeniile de activitate de producție agricolă, depozitare, procesare şi comercializare a produselor agricole şi alimentare prevăzute în anexa la lege au obligația de a furniza către MADR date statistice de evidenţă a stocurilor la aceste produse.

În acest sens, pe site-ul www.madr.ro, în secțiunea „Industrie Alimentară”, a fost creată o secțiune din care se poate accesa sistemul electronic de raportare a stocurilor de produse agroalimentare din România – SERSPAR. Aplicația poate fi accesată de pe home page sau direct din link-ul https://stocuri.madr.ro.

Reprezentanții MADR precizează că datele statistice vor fi comunicate o singură dată pe lună, până în data de 15 a lunii pentru luna precedentă.

Furnizarea datelor statistice prevăzute de Legea nr. 105/2023 se va realiza doar începând cu data de 1 noiembrie 2023, pentru luna octombrie.

Pentru a veni în sprijinul operatorilor economici care au obligația de a furniza date statistice de evidență a stocurilor, SERSPAR cuprinde o secțiune de instrucţiuni cu tutoriale în vederea facilitării înregistrării şi a utilizării acestui sistem informatic.

MADR recomandă operatorilor economici înregistrarea din timp în sistem prin crearea unui cont de utilizator în platforma SERSPAR până la 1 noiembrie 2023.

 

Articol complet: MADR a deschis SERSPAR! Ce OBLIGAȚII au fermierii și procesatorii agricoli de la 1 noiembrie!

Post Tags :
Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.