Taking too long? Close loading screen.

Legea care trimite fermierii la închisoare! Ce nu ai voie să faci dacă ai tractor

Fermierii care conduc tractoare sunt vizați de o nouă lege publicată în Monitorul Oficial, care aduce modificări la Codul penal. Mai precis, fermierii riscă să fie trimiși la închisoare dacă sunt prinși pe drumurile publice conducând fără permis, sau la volanul unui tractor neînmatriculat sau cu număr fals.

Potrivit Legii nr. 200/2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009, fermierii riscă pedepse de până la 5 ani de închisoare.

Legea precizează următoarele:

  • ”Punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, a unui tramvai sau a unui tractor agricol ori forestier neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.”
  • ”Punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, tramvai, tractor agricol ori forestier cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.”
  • ”Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, a unui tramvai sau a unui tractor agricol sau forestier ori tractarea unei remorci ale cărei plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase ori a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.”
  • ”Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, a unui tramvai ori a unui tractor agricol sau forestier de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.”

Articol AgroTV: Legea care trimite fermierii la închisoare! Ce nu ai voie să faci dacă ai tractor

Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.