Taking too long? Close loading screen.

Lâna românească se duce la turci cu 30 bani/kg și se întoarce hanorac cu 800 lei

În timp ce oierii români au ajuns să vândă lâna la turci cu 30 de bani pe kilogram numai ca să scape de ea de frica amenzilor de la Mediu, în lipsa unor unităţi de procesare pe plan intern, piaţa autohtonă este invadată de tot felul de produse din lână de import la preţuri astronomice.

‘’Am ajuns să vindem lâna la turci cu 30 de bani pe kilogram de frică să nu luăm amendă de la Mediu, pentru că la noi oricum nu mai există fabrici de procesare. Au mai fost ceva încercări în urmă cu 3-4 ani, dar nu s-a mai auzit nimic’’, a declarat pentru Puterea Eugen Gonţea, un crescător de oi din Braşov, preşedintele Federaţiei Oierilor de Munte din România (FOMR).

 

Mai multe detalii in link-ul urmator : https://www.puterea.ro/lana-romaneasca-se-duce-la-turci-cu-30-bani-kg-si-se-intoarce-hanorac-cu-800-lei/

Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.