Taking too long? Close loading screen.

Întâlnirea Consiliului Director al Asociația Fermierilor din România

În data de 18 februarie 2022, în aula Academiei de Științe Agricole și Silvice – Bulevardul Mărăști nr.61, a avut loc întâlnirea Consiliului Director al Asociației Fermierilor din România.

La eveniment au participat 35 de specialiști în domeniul agricol, acoperind toate sectoarele de activitate începând cu producția primară până la finanțare. Pe ordinea de zi s-au aflat subiecte organizatorice precum prezentarea Comitetului executiv al Asociației, raportul de activitate și situația financiară (descărcarea de gestiune pentru anul 2021) și noile condiții privind validarea ca membru activ al asociației.

În momentul de față, Asociația are în desfășurare un contract de servicii pentru federația PRO AGRO privind „Consultanță pentru înființarea și funcționarea unei rețele de transfer de cunoștințe pentru a promova Bunele Practici Agricole și de a reduce riscul de poluare cu nitrați” în parteneriat cu INCE – Institutul Național de Cercetări Economice „Costin C. Kirițescu” al Academiei Române, Federația PRO AGRO – Federația Națională a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară și Servicii Conexe din România Pro Agro (www.cnproagro.ro), partener principal, ICPA – Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie și Protecția Mediului, USAMVB – Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară – București, USAMV Iași – Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, UCV – Universitatea din Craiova, ACOR – Asociația Comunelor din România si CBPE – Centrul pentru Promovarea Afacerilor și Antreprenoriat din Sandomirez, Polonia

Alt proiect aflat în implementare este finanțat prin programul PNDR 2014-2020, Măsura 16.1A, cu titlul „Bioproduse inovative pentruprotecțiafructelor la depozitare” – sprijin pentru înființarea și funcționarea grupurilor operaționale (GO), dezvoltarea de proiecte pilot, produse și procese în sectorul pomicol”

În cadrul evenimentului au fost dezbătute probleme ce privesc toate sectoarele agriculturii, printre care:

  • contribuțiile Asociației la noile politici publice
  • evoluția sectorului agricol – perspective
  • prezentarea conceptului unui fond de management al riscurilor extinse
  • prezentare oportunități de finanțare și creditare: asigurări Allianz Țiriac, garantare credite FGCR
Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.