Taking too long? Close loading screen.

Informații utile

18.02.2022 – întâlnirea Consiliului Director al AFR

În data de 18 februarie 2022, în aula Academiei de Științe Agricole și Silvice – Bulevardul Mărăști nr.61, a avut loc întâlnirea Consiliului Director al Asociației Fermierilor din România.

La eveniment au participat 35 de specialiști în domeniul agricol, acoperind toate sectoarele de activitate începând cu producția primară până la finanțare. Pe ordinea de zi s-au aflat subiecte organizatorice precum prezentarea Comitetului executiv al Asociației, raportul de activitate și situația financiară (descărcarea de gestiune pentru anul 2021) și noile condiții privind validarea ca membru activ al asociației.

În momentul de față, Asociația are în desfășurare un contract de servicii pentru federația PRO AGRO privind “Consultanță pentru înființarea și funcționarea unei rețele de transfer de cunoștințe pentru a promova Bunele Practici Agricole și de a reduce riscul de poluare cu nitrați” în parteneriat cu INCE – Institutul Național de Cercetări Economice “Costin C. Kirițescu” al Academiei Române, Federația PRO AGRO – Federația Națională a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară și Servicii Conexe din România Pro Agro (www.cnproagro.ro), partener principal, ICPA – Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie și Protecția Mediului, USAMVB – Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară – București, USAMV Iași – Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad”, UCV – Universitatea din Craiova, ACOR – Asociația Comunelor din România si CBPE – Centrul pentru Promovarea Afacerilor și Antreprenoriat din Sandomirez, Polonia

Alt proiect aflat în implementare este finanțat prin programul PNDR 2014-2020, Măsura 16.1A, cu titlul “Bioproduse inovative pentru protecția fructelor la depozitare” – sprijin pentru înființarea și funcționarea grupurilor operaționale (GO), dezvoltarea de proiecte pilot, produse și procese în sectorul pomicol”

În cadrul evenimentului au fost dezbătute probleme ce privesc toate sectoarele agriculturii, printre care:

  • contribuțiile Asociației la noile politici publice
  • evoluția sectorului agricol – perspective
  • prezentarea conceptului unui fond de management al riscurilor extinse
  • prezentare oportunități de finanțare și creditare: asigurări Allianz Țiriac, garantare credite FGCR

13.01.2022 – întrunirea noului Consiliu Director al AFR

Astăzi 13 ianuarie 2022, a avut loc întrunirea noului Consiliu Director al Asociației Fermierilor din România! Vă anunțăm că am început activitatea în forță, cu proiectarea obiectivelor pentru dezvoltarea sectorului agricol și susținerea fermierilor. Pe ordinea de zi s-au aflat subiecte legate de: legea irigațiilor, legea vânzării terenurilor, legea arendei, în vederea pregătirii materialelor pentru elaborarea legislației.

Pentru orice problemă privind sectorul agricol (producție, procesare, comercializare) ne puteți contacta pe adresa de e-mail: asociatiafermierilor@yahoo.com și la numărul de telefon: 021/317 73 32.                                                                                                  Răspundem în cel mai scurt timp, prin consultarea specialiștilor în domeniu afiliați asociației noastre.

05.01.2022 – Se prelungește perioada de depunere a Cererilor de finanţare pentru submăsura 4.2

Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale a răspuns favorabil cererii fermierilor și implicit solicitării Asociației Fermierilor din România, astfel că sesiunea de depunere a Cererilor de finanţare pentru submăsura 4.2 “Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole” a fost prelungită până la 7 februarie 2022, ora 16:00.️

11.08.2022 – Astăzi am răspuns prezent la invitația lansată de Federația Sindicatelor din Agricultură – AGROSTAR de a participa la Adunarea Generală.

Astăzi am răspuns prezent la invitația lansată de Federația Sindicatelor din Agricultură – AGROSTAR de a participa la Adunarea Generală.
Am avut astfel ocazia de a prezenta direcțiile de acțiune ale Asociației Fermierilor din România, dorința de colaborare cu sindicatul, problemele legate de forța de muncă, funcționarea piețelor și investițiile din sectorul agroalimentar românesc, țintele europene referitoare la menținerea activităților agricole.
La discuții au participat ministrul muncii, Marius Constantin Budai, deputatul Daniel Constantin, precum și ministrul agriculturii, Petre Daea.
Au fost discuții constructive și am identificat soluții, instrumente și propuneri pentru perioada critică în care ne aflăm, dar și unele modalități prin care fermierii români pot depăși aceste momente dificile.
Asociația Fermierilor din România este responsabiliă și atentă la solicitările fermierilor, astfel încât la toate problemele lor să fie găsite răspunsuri adecvate.