Taking too long? Close loading screen.

Grâul, porumbul şi rapiţa se tranzacţionează la preţuri mai mari pe bursă, după ce Rusia a renunţat la acordul privind exportul cerealelor din Ucraina

Grâul, porumbul şi rapiţa, produse agricole esenţiale, au înregistrat creşteri ale preţurilor pe bursă, ca efect al deciziei Rusiei de a renunţa la acordul privind exportul cerealelor din Ucraina. Pe bursa paneuropeană Euronext de la Paris, preţul grâului a crescut cu 1,51% faţă de vineri şi a ajuns la 235,25 euro/tonă în jurul orei 15:30, cu livrare în septembrie, dar rămâne cu 17% mai mic decât acum un an. Porumbul s-a tranzacţionat, la aceeaşi ora, la 237,5 euro/tonă, înregistrând o creştere de 4,25 euro/tonă faţă de vineri, dar cu 15% mai mic decât acum un an. În ceea ce priveşte rapiţa, preţul a crescut cu 6,75 euro/tonă, ajungând la 472,25 euro/tonă, dar se situează cu 26% mai jos comparativ cu acum un an.

Post Tags :
Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.