Taking too long? Close loading screen.

GERMANIA – Legea surselor de energie regenerabilă

GERMANIA – LEGEA SURSELOR DE ENERGIE REGENERABILĂ

 

Dacă tot am amintit de marile teme în dezbatere în Germania, să spunem și despre propunerea guvernului federal de a veni în ajutorul celor care produc biomasă. Astfel, biomasa va fi folosită pentru a satisface nevoia tot mai mare de energie, pe fondul scăderii resurselor venite din Rusia. Guvernul de la Berlin propune folosirea materiilor prime agricole pentru producerea de energie.

Modificând legea surselor de energie regenerabilă, executivul german vrea să se asigure că bioenergia este utilizată în situațiile în care cererea de energie este deosebit de mare, astfel încât sursele de energie de bază, clasice, să poată fi suplimentate pe termen scurt. Schimbările sunt necesare ținând cont de faptul că energia solară și cea eolienă sunt greu de stocat, iar în această situație pot interveni fermierii producători de biomasă. Planurile sunt o soluție de compromis pentru utilizarea biomasei, mult timp văzută ca un domeniu controversat, dar devenită din ce în ce mai necesară din cauza penuriei de energie.

Problema este una generală în toată Europa și aduce schimbări la care nimeni nu s-ar fi gândit cu puțin timp în urmă. Astfel, chiar Comisia Europeană și-a dublat obiectivele pentru extinderea producției de biogaz, parte a planului ”REPowerEU”.

Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.