Taking too long? Close loading screen.

Fermele de cultura mare sunt ferme vegetale care cultiva cereale (grau, porumb, orz, orez), plante tehnice (floarea soarelui, rapita, soia, sfecla de zahar) si plante furajere (lucerna, trifoi, amestecuri de plante furajere). Aceste ferme sunt dimesiuni diferite de la 1000 hectare pana la zeci de mii de hectare si se incadreaza in categoria fermelor mari, au intre 200 si 1000 de hecatre se incadreaza in categoria fermelor mijlocii si 50 si 200 de hectare fermele mici.

Sunt ferme care sunt amplsate in campie in regiuni favorabile culturii plantelor: sudul tarii (Oltenia, Baragan, Dobrogea si sudul Moldovei), estul tarii (zona Iasului, Vasluiului si Botosanului) si vestul tarii (zona Banatului, Crisanei si Satu Mare). Mai sunt si zone deluroarse si de podis din Transilvania, Moldova si Muntenia.

Cateva exemple de ferme de cultura mare: Agrichim Fetesti din Baragan (4000 hectare); CAI Curtici din Vestul tarii (5000 hectare)

Ferme Mijlocii: Intreprindere Individuala Gaina Marius, Draganesti Vlasca, Teleorman (650 hectare) ; Cereal Trans SRL, Calugareni, Giurgiu (340 hectare)

Ferme Mici: Agro Bratu COM SRL, Comana, Giurgiu (120 hectare), Dropimex SRL, Cosambesti, Ialomita (110 hectare)