Taking too long? Close loading screen.

Explicații de la FGCR privind Creditul Fermierului – Până când e valabilă finanțarea

Creditul Fermierului este una dintre noile măsuri de finanțare lansate anul acesta de Ministerul Agriculturii, pentru sprijinirea fermierilor români. Prin acest program, fermierii pot beneficia de credite de capital de lucru, cu dobândă fixă de 1,95% și ROBOR subvenționat de stat.

Deși după lansare au existat ceva probleme, în sensul că băncile nu știau exact cum va fi implementată această măsură, se pare că toate nelămuririle au fost reglate, iar fermierii pot merge să acceseze creditele respective.

În emisiunea ”Agricultura, o șansă pentru România”, directorul general al Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR), Alina Toma, a oferit mai multe detalii despre Creditul Fermierului.

”Se referă la credite acordate fermierilor în sectorul vegetal și creșterea animalelor, numai partea de agricultură primară. Sunt numai credite de capital de lucru, non-revolving, pe o perioadă de 5 ani de zile, în care statul, prin noi, acoperă partea de ROBOR aferentă creditului. Fermierul plătește numai marja de 1,95% pe toată perioada de derulare a creditului. Este o marjă fixă și care poate ajuta fermierii să-și facă calcule predictibile.

La momentul la care banca transmite către noi solicitarea de acordare de ajutor de stat, ne trimite și estimarea valorii ROBOR-ului pe următoarele 60 de luni. În baza estimării băncii și a restului documentelor, valoarea dobânzii pe 60 de luni va fi prinsă în acordul de finanțare. În limita acelei sume, statul finanțează cele 60 de luni”, a precizat Alina Toma, director general FGCR, pentru AGRO TV.

Important de precizat este faptul că această finanțare poate fi accesată de către fermieri doar până în data de 30 iunie 2024. Mai multe detalii aflați urmărind interviul complet realizat de Constantin Rudnițchi cu directorul general FGCR.
Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.