Taking too long? Close loading screen.

Două noi programe pentru fermieri debutează în noiembrie. Sunt alocate fonduri de 1,1 miliarde de euro

La sfârșitul lunii noiembrie vor fi lansate două noi programe pentru fermierii și procesatorii români, având un buget total de circa 1,1 miliarde de euro, a anunțat ministrul agriculturii, Florin Barbu, în cadrul unei întâlniri avute, miercuri, la Fabrica de Zahăr din Luduş, cu agricultorii din regiune.

Este vorba de programul naţional multianual INVESTALIM, aferent perioadei 2023-2026 de dezvoltare şi modernizare a industriei alimentare, și de programul de asigurare a independenţei energetice în ferme, finanțat printr-o schemă aprobată de Banca Europeană de Investiții, din fondul de modernizare.

„Sunt programele pe care Guvernul României le are în momentul de faţă. Pe de o parte, am accesat şi am lansat cel mai mare program de procesare în România, INVESTALIM, o alocare de 600 de milioane de euro pentru că ne dorim foarte mult ca materia primă pe care fermierii o produc să rămână în România şi să devină produs finit. Nu suntem de acord şi nu mai vrem ca materia primă să plece în străinătate, să se reîntoarcă produs finit. Mai mult de atât, din Banca Europeană de Investiţii am reuşit să atragem 500 de milioane de euro, practic independenţă energetică, atât în procesare, cât şi în fermele din România, pentru ca toţi fermierii şi toţi procesatorii să aibă să aibă cheltuielile mai mici cu energia electrică. Deci este un program cu o intensitate de 100%. La sfârşitul lunii noiembrie, cele două programe INVESTALIM şi independenţa energetică în ferme vor fi lansate şi aşteptăm fermierii să depună aceste proiecte”, a declarat ministrul Florin Barbu.

 

Articol: Două noi programe pentru fermieri debutează în noiembrie. Sunt alocate fonduri de 1,1 miliarde de euro

Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.