Taking too long? Close loading screen.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

ANM anunță noi episoade de ploi în intervalul 5 – 18 septembrie.

Temperaturile vor crește în următoarele zile, iar apoi vor înregistra o nouă ușoară scădere, se arată în prognoza pe două săptămâni publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Potrivit meteorologilor, după data de 8 septembrie sunt așteptate din nou ploi în toată țara.

Cum va fi vremea în intervalul 5 – 18 septembrie, în fiecare regiune din țară:

Vremea în Banat. 

În Banat, valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor climatologice ale perioadei, astfel încât pentru prima săptămână media maximelor va fi în creștere de la 25 – 26 de grade – în primele zile, până spre 27 – 28 de grade (în 8 și 9 septembrie), cu o tendință de ușoară scădere în weekend. În cea de-a doua săptămână temperaturile diurne se vor menține relativ constante și vor avea valori medii în jurul a 23 – 24 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse în medie între 12 și 14 grade, cu excepția nopților din perioada 9-11 septembrie când vor fi mai ridicate, spre medii de 15 – 17 grade. Probabilitatea pentru averse mai frecvente, în general moderate cantitativ și asociate cu manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată între 8 și 11 septembrie, dar ploi slabe, cu caracter temporar și pe arii restrânse, vor fi posibile și în perioada 12 – 18 septembrie.

Vremea în Crișana.

 Regimul termic va fi caracterizat de valori în general apropiate de normalul perioadei, iar media temperaturilor maxime va fi în creștere de la 24 – 25 de grade (în 5 și 6 septembrie), până în jurul a 28 de grade, în 8 septembrie, cu o tendință de ușoară scădere în weekend. În săptămână următoare, temperaturile diurne se vor menține relativ constante și vor avea valori medii în jurul a 22 – 23 de grade. Minimele termice se vor situa, în medie, la 12 – 13 grade, mai puțin în nopțile din perioada 9 – 11 septembrie când vor fi mai ridicate, cu medii de 14 – 16 grade. Probabilitatea pentru averse mai frecvente, local însemnate cantitativ și asociate cu manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată între 8 și 11 septembrie, dar ploi în general slabe, cu caracter temporar și pe arii restrânse, vor fi posibile și în perioada 12 – 18 septembrie.

Vremea în Transilvania.

 Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme răcoroasă, cu o medie a maximelor de 20 – 22 de grade și a minimelor în jurul a 11 grade. În perioada 8 – 11 septembrie, vremea se va încălzi, astfel că temperaturile diurne vor ajunge la medii de 23 – 24 de grade, iar cele nocturne la medii de 12 – 14 grade. Ulterior, în cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 21 – 22 de grade și ale minimelor în jurul a 10 grade. În perioada 9 – 12 septembrie, probabilitatea pentru averse, izolat însemnate cantitativ și asociate cu manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată între 8 și 11 septembrie, dar ploi slabe, local și temporar, vor fi posibile și în restul intervalului de referință.

Vremea în Maramureș.

 Valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor climatologice ale perioadei, astfel încât pentru prima săptămână media maximelor va fi în creștere de la 22 – 23 de grade – în primele zile, până spre 24 – 26 de grade – în zilele de 8 și 9 septembrie, cu o tendință de ușoară scădere în perioada weekend-ului. În cea de-a doua săptămână, temperaturile diurne se vor menține relativ constante și vor avea valori medii de 20 – 22 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse, în medie, între 10 și 12 grade, dar în nopțile din perioada 9 – 11 septembrie vor fi medii de 13 – 14 grade. Probabilitatea pentru averse mai frecvente, în general moderate cantitativ și asociate cu manifestări de instabilitate atmosferică, va fi ridicată între 8 și 11 septembrie, iar ploi slabe, cu caracter temporar și pe arii restrânse, vor fi posibile și în perioada 12 – 18 septembrie.

Vremea în Moldova.

 În primele zile din intervalul de prognoză (5 – 7 septembrie), vremea va fi răcoroasă, o medie a maximelor de 19 – 21 de grade și a minimelor în jurul a 10 – 11 grade, dar în perioada 8 – 11 septembrie vremea se va încălzi, astfel că temperaturile diurne vor ajunge la medii de 25 – 26 de grade, iar cele nocturne la medii de 14 – 15 grade. Ulterior, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 21 – 22 de grade și ale minimelor în jurul a 12 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în perioada 9 – 11 septembrie, cu precădere în jumătatea de nord a regiunii, dar izolat și trecător vor fi posibile ploi slabe și în cea de-a doua săptămână de referință.

Vremea în Dobrogea.

 Vremea va fi răcoroasă în primele zile (5 – 7 septembrie), când media maximelor va fi în jur de 21 de grade, iar cea a minimelor de 13 – 14 grade, dar în perioada 8 – 11 septembrie se va încălzi. Astfel, temperaturile diurne vor ajunge la medii de 25 – 26 de grade, iar cele nocturne la medii de 17 – 18 grade. În cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 23 – 24 de grade și ale minimelor în jurul a 14 grade. Probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare și pe arii restrânse, va fi mai ridicată după data de 10 septembrie.

Vremea în Muntenia.

 În următoarele trei zile, valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei, media maximelor va fi în jurul a 24 de grade, iar cea a minimelor de 12 – 13 grade, dar în perioada 8 – 11 septembrie vremea va deveni caldă, astfel încât temperaturile diurne vor tinde spre medii de 27 – 29 de grade, în timp valorile nocturne vor fi de 15 – 16 grade. Ulterior, în cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 25 – 26 de grade și ale minimelor de 12 – 13 grade. Probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare și pe arii restrânse, va fi mai ridicată după 10 septembrie.

Vremea în Oltenia.

 Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei, în primele zile (5 – 7 septembrie), când media maximelor va fi în jurul a 24 de grade, iar cea a minimelor de 13 – 14 grade, dar în perioada 8 – 11 septembrie vremea va deveni caldă, iar temperaturile diurne vor ajunge la medii de 27 – 28 de grade. Totodată, pe timpul nopților va fi în jur de 17 grade. În cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 24 – 25 de grade și ale minimelor de 12 – 13 grade. Probabilitatea pentru ploi slabe, cu caracter local și temporar, va fi mai ridicată după data de 8 septembrie.

Vremea la munte.

 La munte, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la începutul intervalului, când media maximelor va fi de 13 – 14 grade, iar cea a minimelor în jurul valorii de 6 grade. Totuși, în perioada 8 – 11 septembrie, valorile termice vor creste ușor, astfel că temperaturile diurne vor ajunge la medii de 17 – 18 grade, iar cele nocturne la medii de 9 – 10 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, regimul termic va fi unul relativ constant, cu medii ale maximelor în jurul a 14 grade și minime de 5 – 6 grade. Local și temporar vor fi ploi pe tot parcursul intervalului de referință, dar în jurul datei de 6 septembrie și în perioada 9 – 12 septembrie vor fi averse mai frecvente, local însemnate cantitativ, asociate și cu manifestări de instabilitate atmosferică.

Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.