Taking too long? Close loading screen.

Cum transformă agricultura testarea produselor și genetica: Producția sustenabilă de semințe în Era Schimbărilor Climatice

Într-o eră a schimbărilor continue, agricultura se află în mijlocul unei transformări accelerate, în care adaptarea la provocările emergente și îmbunătățirea performanței devin esențiale. În centrul acestei evoluții se află producția sustenabilă de semințe, un factor crucial pentru asigurarea stabilității și viabilității agriculturii viitoare.

Cu o istorie îndelungată ancorată în rădăcinile agriculturii, RWA Raiffeisen a devenit un pionier incontestabil în producția de semințe. Călăuzită de principiile fundatoare ale cooperativelor din Austria, care au înțeles încă din 1917 importanța materialului semincer, RWA a continuat să inoveze și să dezvolte portofolii variate și inovatoare de semințe. Astăzi, RWA Raiffeisen este un lider recunoscut în Europa Centrală și de Est pentru producția de semințe adaptate nevoilor fermierilor moderni.

producția sustenabilă de semințe

 

Pionierat în Cercetare și Dezvoltare de Genetici Avansate

În căutarea soluțiilor pentru provocările climatice tot mai presante, RWA Raiffeisen s-a dedicat dezvoltării geneticii inovatoare. Prin parteneriate strânse cu peste 180 de companii de îmbunătățire a geneticii plantelor și de producere de semințe din Europa, RWA obține acces la cele mai avansate și adaptateproduse. Această colaborare constantă permite companiei să testeze și să evalueze peste 50.000 de microploturi, furnizând informații cruciale pentru dezvoltarea de semințe de înaltă calitate și reziliență.

producția sustenabilă de semințe„Într-un peisaj agricol în continuă evoluție, dezvoltarea de varietăți de plante adaptate la condițiile actuale și viitoare reprezintă o provocare crucială. Este esențial să identificăm soluții inovatoare pentru a asigura o producție sustenabilă, stabilă. Și pentru aceasta avem nevoie ca genetica și producția semințelor să fie performante, să facă față schimbărilor climatice și nevoilor agriculturii moderne.” – Bogdan Radu, CEO RWA Raiffeisen România

 

Genetica Adaptată la Schimbările Climatice

Schimbările climatice reprezintă o provocare majoră pentru agricultură, iar genetica plantelor joacă un rol esențial în răspunsul la această provocare.  Soiurile  și hibrizii alese în portofoliul RWA Raiffeisen nu sunt doar produse – ele sunt adaptate să performeze în medii variate, să asigure un nivel de producție bun când condițiile sunt favorabile și un nivel satisfăcător atunci când condițiile nu sunt prielnice.  Printr-un proces riguros de selecție și testare în medii diverse RWA se asigură că semințele produse sunt pregătite să facă față provocărilor climatice, să conserve resursele și să furnizeze recolte de înaltă calitate.

 

Articol complet: Cum transformă agricultura testarea produselor și genetica: Producția sustenabilă de semințe în Era Schimbărilor Climatice

Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.