Taking too long? Close loading screen.

Cum arată azi piața utilajelor – În cât timp îți ajunge tractorul nou în fermă

Dacă în cursul anilor trecuți, piața utilajelor agricole a trecut print-o adevărată criză, iar termenele de livrare ale acestor mașini și utilaje ajungeau și la 12 luni de zile, situația s-a remediat în ultima vreme. Reprezentanții industriei supun acum că stocurile au fost refăcute, producția și-a reluat cursul normal, astfel că fermierii care vor să-și cumpere utilaje noi pot avea parte de ele imediat.

”Acum ne bucurăm să anunțăm și să informăm toți fermierii că avem stocuri, există stocuri de mașini și utilaje agricole, atât în rândul membrilor APIMAR, cât și probabil la ceilalți colegi din piață. Livrările nu mai sunt o problemă, nu mai întâmpinăm dificultăți în asigurarea utilajelor”, a precizat Mihai Ivașcu, director executiv al Asociației Producătorilor și Importatorilor de Mașini Agricole din România (APIMAR), pentru AGRO TV.

Cu toate acestea, există, în continuare, și probleme. Principala este legată de puterea de cumpărare a fermierilor care a scăzut în ultimul timp, corelată cu creșterile semnificative ale prețurilor mașinilor și utilajelor agricole.

 

Articolul complet: Cum arată azi piața utilajelor – În cât timp îți ajunge tractorul nou în fermă

Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.