Taking too long? Close loading screen.

Crescătorii de vaci sunt disperați: „În august va fi înghesuială la abatoare!”

Prețul cu care se vinde laptele la poarta fermei în momentul de față îi determină pe crescătorii de vaci să își închidă fermele, avertizează Petru Bordean, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România (FCBR).

Potrivit acestuia, foarte mulți dintre crescătorii de vaci care au încasat subvenții APIA sunt pe cale să pună lacătul pe poartă imediat ce se va termina perioada în care sunt obligați să rețină animalele în ferme.

Bordean a explicat miercuri seara, în cadrul emisiunii „Agricultura la Raport” de la AgroTV, că, în momentul de față, în fermele de vaci pentru lapte din România nu se mai obține profit, indiferent de gradul acestora de tehnologizare sau de modul în care sunt gestionate, pentru că prețul laptelui la poarta fermei este mult sub nivelul costurilor la care trebuie să facă față crescătorii de vaci.

 

Articolul complet: Crescătorii de vaci sunt disperați: „În august va fi înghesuială la abatoare!”

Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.