Taking too long? Close loading screen.

Copacul pe care legea nu îți dă voie să îl tai. Riști o amendă de 10.000 de lei

Știați că în România legea interzice tăierea unui anumit copac? Cine nu ține cont de asta, riscă o amendă de până la 10.000 de lei.Copacul cu pricina este nucul, pe care legea îl protejează de orice intervenție din partea omului. Cine taie un nuc, riscă să plătească până la 10.000 de lei amendă.Pentru tăierea unui nuc crescut pe proprietatea personală, persoanele fizice sau juridice sunt obligate să depună o cerere completată. Doar așa pot tăia acest tip de copac. Inclusă în categoria pomi răzleţi (copaci plantați/crescuți la distanţă unii față de alţii), cultura de nuc este reglementată în mod special de Legea pomiculturii nr. 348/2003.

 

Mai multe detalii in link-ul urmator : https://www.gandul.ro/actualitate/copacul-pe-care-legea-nu-iti-da-voie-sa-il-tai-risti-o-amenda-de-10-000-de-lei-19913477

Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.