Taking too long? Close loading screen.

Comunicate de presă – Întrevederea senatorului Lucian Trufin

În data de 26 iunie a.c. a avut loc întrevederea senatorului Lucian Trufin, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, industrie alimentară și dezvoltare rurală a Senatului, cu delegația germană, condusă de Anette Kramme, membră a Bundestag-ului, secretar de stat în cadrul Ministerului Federal pentru Muncă și Chestiuni Sociale. La întrevedere a participat din partea Comisiei pentru agricultură, industrie alimentară și dezvoltare rurală și senatorul Iulian-Mihail Bîca.
Din delegația germană au mai făcut parte: Ute Vogt, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Federal de Interne, Matthias Schmidt, președinte al asociației “Tierhilfe Hoffnung e.V.”, Rebekka Heise, membră a asociației “Tierhilfe Hoffnung e.V.”, Thomas Schröder, președinte al Uniunii Germane pentru Protecția Animalelor, Luca Secker, consilier de specialitate pentru animale de companie din cadrul Uniunii Germane pentru Protecția Animalelor.
Întâlnirea a avut loc ca urmare a vizitelor pe care această delegație le face în mod regulat în România pentru a se informa cu privire la situația câinilor comunitari.
Vicepreședintele Comisiei, senatorul Lucian Trufin, a salutat inițiativa și implicarea delegației germane care vine în sprijinul măsurilor de protecție a animalelor, în special în ceea ce privește măsurile de protecție a câinilor fără stăpân, cât și de rezolvare a unei probleme capitale referitoare la numărul foarte mare a câinilor fără stăpân din marile orașe.
Cele două organizații reprezentate de delegația germană, Federația Germană pentru Protecția Animalelor și Tierhilfe Hoffnung – Hilfe für Tiere in Not, se implică activ în problema câinilor fără stăpân și au acțiuni concrete și oferă sprijin comunităților locale. Măsurile oferite de aceștia, respectiv sterilizarea gratuită și campaniile educaționale în școli și în rândul populației sunt esențiale pentru a controla populația de câini comunitari și pentru a preveni suferința lor.
În final, senatorul Lucian Trufin a reiterat deschiderea clasei politice din România cu privire la continuarea și consolidarea colaborării cu partea germană în vederea soluționării problemei câinilor fără stăpâni.

Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.