Taking too long? Close loading screen.

Comunicat AFIR pentru beneficiarii de fonduri europene

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) transmite beneficiarilor de fonduri europene că a finalizat recent procedura de recertificare a sistemului de management al securității informațiilor, conform standardului internațional ISO/ IEC 27001:2013.

„AFIR deține acest tip de certificare încă din iunie 2014, standard pe care Agenția l-a reînnoit periodic, conform procedurilor aplicabile acestui domeniu. Certificatul obținut în acest an este valabil până la data de 31 octombrie 2025”, se arată într-un comunicat al instituției, remis joi redacției AgroTV.

Certificarea internațională pentru standardul de securitate ISO 27001:2013 validează implementarea controalelor de securitate a informației, înglobate în procesele Agenției, al căror scop este reducerea probabilității și a impactului materializării riscurilor privind confidențialitatea, integritatea și disponibilitatea informației procesate la nivelul instituției noastre.

„Faptul că ne aflăm în fruntea instituțiilor statului privind digitalizarea actului administrativ ne responsabilizează în plus și astfel, suntem preocupați să menținem toate standardele de securitate a informațiilor și a datelor de care dispunem în relația cu toți colaboratorii noștri. De asemenea, suntem la începutul unei noi perioade de programare financiară și dorim să oferim solicitanților și beneficiarilor de fonduri europene acordate prin PS PAC 2027 același standard înalt și să certificăm siguranța datelor pe care aceștia ni le încredințează”, a menționează directorul general al AFIR, George Chiriță, în comunicatul citat.

 

Articolul complet: Comunicat AFIR pentru beneficiarii de fonduri europene

Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.