Taking too long? Close loading screen.

Când lansează AFIR linia de finanțare pentru instalarea tinerilor fermieri

După o lungă perioadă de așteptare, tinerii fermieri au primit, în sfârșit, un răspuns legat de lansarea liniei de finanțare pentru instalarea tinerilor fermieri. Intervenția DR-30, așa cum este ea denumită în Planul Național Strategic, ar urma să fie lansată undeva la mijlocul lunii octombrie, potrivit declarațiilor directorului general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), George Chiriță.

Șeful AFIR recunoaște că au existat întârzieri legate de lansarea liniilor de finanțare de anul acesta, însă susține că acestea au fost cauzate de punerea la punct a anumitor detalii semnalate în discuțiile cu beneficiarii. Chiriță a subliniat, într-un interviu pentru Bursa.ro, că nu AFIR se ocupă de elaborarea ghidurilor, ci Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Agriculturii.

”Eu preconizez că în jurul datei de 15 octombrie vom începe să lucrăm efectiv la noul plan strategic, să primim cererile de finanţare şi să iniţiem tot procesul tehnic care priveşte aceste cereri”, a precizat directorul general AFIR.

 

Articol complet: Când lansează AFIR linia de finanțare pentru instalarea tinerilor fermieri

Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.