Taking too long? Close loading screen.

Anunț MADR: Suplimentare sume ajutor de stat pentru crescătorii de animale!

Au fost suplimentate plafoanele pentru ajutorul de stat acordat crescătorilor de animale pentru ameliorarea raselor, a anunțat Adrian Pintea, secretar de stat în Ministerul Agriculturii. Suplimentarea sumelor se va face după rectificarea bugetară. 

“Plafoanele pentru ajutorul de stat pentru ameliorarea raselor s-au mărit foarte mult. Într-adevăr, doar plafoanele s-au mărit, pentru că banii încă nu. Diferența de sumă, cu siguranță, o s-o dăm anul acesta, după rectificarea bugetară care este planificată undeva la sfârșitul acestui an,” ne-a declarat Adrian Pintea, secretar de stat MADR, la Parada Taurilor de la Sângeorgiu de Mureș.

Schema de ajutor de stat are ca obiectiv acoperirea costurilor administrative aferente întocmirii şi menţinerii registrului genealogic, precum şi costurile aferente testelor pentru determinarea calităţii genetice sau a randamentului genetic al şeptelului.

Ajutoarele sunt furnizate sub formă de servicii subvenţionate întreprinderilor individuale şi familiale, persoanelor fizice autorizate, persoanelor fizice care deţin certificat de producător/atestat de producător, după caz, precum şi persoanelor juridice care îşi desfăşoară activitatea în domeniul creșterii animalelor.

Intensitatea ajutorului de stat pentru efectuarea serviciilor menționate anterior este:
a) de până la 100% din costurile administrative aferente întocmirii şi menţinerii registrelor genealogice;
b) de până la 70 % din costurile aferente testelor efectuate de terţi sau în numele unor terţi pentru determinarea calităţii genetice sau a randamentului genetic al şeptelului.

Solicitanţii ajutorului de stat sunt asociaţii sau organizaţii de crescători de animale care prestează serviciile menționate anterior, acreditate de către Agenția Națională pentru Zootehnie “Prof. dr. G. K. Constantinescu” pentru întocmirea şi menţinerea registrelor genealogice ale raselor de animale şi/sau pentru determinarea calităţii genetice a raselor de animale.

De asemenea, solicitanţii, asociațiile crescătorilor de animale care dețin registrele genealogice ale raselor, trebuie să încheie cu beneficiarii, crescători de animale, cărora le prestează serviciile menționate anterior contracte care să cuprindă specia, rasa şi numărul de animale, serviciile prestate şi tariful acestora.

Post Tags :
Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.