Taking too long? Close loading screen.

20 de milioane de euro în plus pentru tinerii fermieri în 2024!

Veste bună pentru tinerii fermieri: aceștia vor beneficia în 2024 de un supliment de 20 de milioane de euro la nivelul spațiului comunitar, prevăzut în bugetul Uniunii Europene pentru anul viitor, a anunțat europarlamentarul Daniel Buda.

„Parlamentul European a negociat cu succes bugetul Uniunii din 2024, asigurând un supliment de 20 milioane euro dedicați tinerilor fermieri! Suplimentarea a fost cerută și susținută de PPE, fiind necesară în urma impactului inflației și al războiului din Ucraina asupra PAC. Suplimentarea este menită să atenueze provocările cu care se confruntă sectorul agroalimentar, în special pentru a asigura reînnoirea generațională în sectorul agricol”, a scris Daniel Buda pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că Parlamentul European a pornit negocierile cu Comisia și Consiliul European cerând o suplimentare a fondurilor pentru tinerii fermieri de 40 de milioane de euro, pentru realizarea unui mediu rural mai atractiv, care să răspundă nevoilor lor și care să-i atragă totodată către sectorul agricol.

Consiliul și Parlamentul European au ajuns sâmbătă la un acord cu privire la bugetul anual al UE pentru 2024.

 

Articol: 20 de milioane de euro în plus pentru tinerii fermieri în 2024!

Hai și tu alături de Asociația Fermierilor din România!

Abonează-te la newsletter!

O mulțime de fermieri sunt deja prietenii noștri și beneficiază în mod regulat de informați legislative și din domeniul agricol. Alătură-te și tu lor. Abonează-te la newsletterul nostru și nu mai rata noutățile din domeniul agricol.