logo

Înregistrare
Home Activități
TIRGUL DE AGRICULTURA – AGROMALIM - 2011

„Calificarea pentru agricultură – o șansă pentru viitor”

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

 

Cu  ocazia  Tirgului  International  de  Agricultura  AGROMALIM  2011, Asociatia  Fermierilor  din  Romania  si  prin  contributia  adusa  de  Filiala  Arad  al  Asociatiei  un  numar  mare  de  fermieri  peste  100  (Grupil tinta al  Proiectului „Calificarea pentru agricultură – o șansă pentru viitor”)  au  fost  prezenti  in  perioada  8-11  septembrie  2011 la  acest  mare  eveniment  cu  care  ocazie  au  vazut  multe  realizari  ale  agriculturii  din  Romania  si  din  alte  tari   din  UE.

 

198702-foto-deschidere

  

Deschiderea  oficiala  a  Tirgului  s-a  Facut  in  prezenta  ministrului  Agriculturii  d-ul  Valeriu  Tabara, al  Presedintelui  ASAS  d-ul  Gheoghe  Sin,   oficiali  ai  judetului  Arad , parlamentari  Aradeni,  reprezentanti  mass-media  locala  si  centrala. 

 

art2

Din  partea  Asociatiei  Fermierilor  din  Romania  au  fost  prezenti  d-na  Director  executiv  Adelina  Popescu,  Manager  de  Proiect  al  proiectului  mai  sus  mentionat,  experti  evaluatori  de  la  centru  Rodica  Tepordei  si  Ion  Cioroianu  dar  si  presedintele  Filialei  Arad  al  AFR  Alda  Adam  expert  evaluator  zona  de  vest  in  cadrul  aceluiasi  proiect.

 

deschidere-agromalim-2 b


laturi  de  alti  participanti  la  deschiderea  oficiala  facuta  de  d-ul  Ministru  Valeriu  Tabara  membrii  Filialei  Arad  al  AFR  si  din  grupul  tinta  al  proiectului  au  putut  observa  cit  de  preocupat  de  agricultura  este  actualul  ministru  si  cite  schimabar  in  bine  au  survenit  de  cind  este  ministru  dar  si  obiectivele  de  viitor  ale  agriculturii  Romanesti  si  in  special  spre  Dezvoltarea  Rurala, atit  de  interesata  pentru  membrii  nostri.

 

3389 0000107396 W400-H300-HA1-VA4

 

La  incheierea  discursului  de  deschidere  al  tirgului  rostit de  ministrul  Valeriu  Tabara, unii  fermieri  prezenti  sau  alte  categorii  de  participanti  au  pusintrebari  pertinente  legate  de  activitatea  lor  la  care  ministrul a  raspuns  punctual  dupa  care  s-a  vizitat  expozitia  respectiv  cele  doua  pavilioane  dar  si  platformele  unde  au  fost  expuse  utilajele  si  animalele  in  standuri  pe  specii  dar  si  alte  standuri.


Vacile

targul-agromailm-

 

Un loc aparte la avut standul de produse traditionale care au fost la mare cautare in tirg, respectiv Pita de Pecica, Salamul si produsele din carne de Nadlac, Cascaval de Arad, Mnere de prune de Aldesti

 

art3


dar si renumitele vinuri din Podgoria Aradului, printre care autohtonele Mustoasa de Maderat si Cadarca de Minis.

9pita de pecica2

 

      Judetul Arad fiind un mare producator de legume si acestea au putut fi gasite in acest Tirg de unde au putut si cumpara cei interesati

 


art4

Conform programului Tirgului in ziua a doua au avut loc mai multe manifestari cu caracter agricol la care au participat peste 100 de membri ai Asociatiei dar si  grupul Tinta al Proictului Calificarea pentru agricultură – o șansă pentru viitor”) in prezenta conducerii AFR Bucuresti.

 


art5


D-na Adelina Popescu, Director executiv al „Asociaţiei Fermierilor din România” si , Manager de Proiect al proiectului a prezentat unele aspecte referitoare la atragerea şi implementarea fondurilor europene în agricultură, pornind de la indicarea domeniilor eligibile pentru alocarea acestor fonduri, prezentând apoi principalele măsuri active ale axelor prioritare ale Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală.

 

art6

 

În continuare s-au purtat discuţii cu participanţii la întâlnire privind posibilităţile de creştere a competitivităţii în explotaţiile agricole, necesitatea înfiinţării grupurilor de producători pentru producerea, procesarea şi comercializarea produselor agricole, precum şi importanţa care trebuie acordată dezvoltării rurale.

 

art7
         Doamna Adelina Popescu, director executiv al Asociatiei Fermierilor din Romania, care a prezentat rolul asociatiei in sprijinirea fermierilor. Printre altele a vorbit despre pregatirea profesionala, punctajele necesare pentru accesarea proiectelor si despre posibilitatile de aparare a drepturilor fermierilor prin asociatie. Toamna este anotimpul cel mai asteptat de catre majoritatea oamenilor, insa pentru agricultori este decisiv in ceea ce priveste investitiile pe urmatoarea perioada de timp.

art8 

Un agricultor depinde aproape in totalitate de recoltele din acesta perioada a anului, fiind perioada in care se trage linia la sfarsitul calculelor si spune daca a iesit in pierdere sau in castig in urma unui an intreg de munca asidua si rugaciuni pentru un climat propice obtinerii unor culturi cat mai frumoase si mai productive. Astfel ca acesta este cea mai buna perioada pentru noi investitii si pregatiri pentru un nou an la sfarsitul caruia sa iesim in castig si sa evoluam din punct de vedere al experientei dar si al tehnologiei aplicate

 

art9

 

Un targ international de prezentare precum cel care va avea loc aceasta saptamana in Arad este ocazia perfecta sa ne interesam de noile tehnologii si sa ne innoim parcul de masini si utilaje agricole cu cele mai proaspete inovatii.


art10

 

La acest targ au fost prezenti cei mai mari producatori de masini si utilaje agricole din tari precul Spania, Italia, Franta, Germania, Olanda, etc. dar si de la noi din tara, acestia insumand peste 250 de expozanti. De asemenea sunt prezenti si producatori din industria alimentara care isi vor expune produsele si le vor oferii spre vanzare.


Dr ing Alda Adam – Camera Agricola Arad 

Anunț

Imagini Aleatoare

8.jpg

Cine este on-line

Avem 6 vizitatori online

Investeşte în oameni !
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
"Calificarea pentru agricultură – o şansă pentru viitor!" (CASV)
ASOCIAŢIA FERMIERILOR DIN ROMÂNIA
Contract: POSDRU/80/2.3/S/54992;
"Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României"