logo

Înregistrare
Home Activități
Intalnirea producatorilor agricoli aradeni cu conducerea Asociatiei Fermierilor din Romania

 

Camera Agricola Judeteana Arad a organizat in cadrul targului Agromalim o intalnire a fermierilor aradeni cu conducerea Asociatiei Fermierilor din Romania in zilele de 9 si 10 septembrie 2011.

 

 

 

 

 

 

Intalnirea oficiala a avut loc conform programului sambata 10.09.2011, de la ora 10 in cadrul conferintelor Agromalim.

Cuvant de deschidere al organizatorilor intalnirii la avut Domnul Alda Adam – directorul Camerei Agricole Judetene Arad.

 

Apoi a urmat doamna Doamna Adelina Popescu, director executiv al Asociatiei Fermierilor din Romania, care a prezentat rolul asociatiei in sprijinirea fermierilor. Printre altele a vorbit despre pregatirea profesionala, punctajele necesare pentru accesarea proiectelor si despre posibilitatile de aparare a drepturilor fermierilor prin asociatiei.

 

In final nu a uitat sa vorbeasca despre proiectul aflat in derulare cu data de 1 iulie 2010 si intitulat “Calificarea pentru agricultură – o șansă pentru viitor!" Trebuie sa amintim faptul ca obiectivul central al proiectului este cresterea calitatii resurselor umane din agricultura prin asigurarea de competente si capabilitati specifice pentru angajatii din acest sector. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

 

Doamna Adelina Popescu a avut cuvinte de lauda despre Asociatia Fermierilor din judetul Arad, inclusiv despre Asociatia ARADEANCA de produse traditionale.

 

La randul sau Domnul Mester Iosif Toma presedintele Asociatiei Fermierilor din orasul Pecica, la discutiile avute la sfarsitul intalnirii, a propus ideea organizarii prin Asociatiei Fermierilor din Romania, a unor intalniri si schimburi de experienta cu fermieri din tara vecina Ungaria, cu care exista numeroase parteneriate de succes, realizate intre administratiile localitatilor Pecica (Romania), Battanya, Mórahalom, si Domaszek (Ungaria).

 

Doamna director executiv a fost incantata de propunere si a amintit de asemenea ca exista posibilitatea de parteneriat si schimburi de experiente si cu Asociatia Fermierilor din Novisad (Serbia), care este interesata de colaborarea cu Asociatia Fermierilor din Romania.

 

Inginer agronom Suhoverschi Mircea – Camera Agricola Judeteana Arad


 

Anunț

Imagini Aleatoare

6.jpg

Cine este on-line

Avem 8 vizitatori online

Investeşte în oameni !
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
"Calificarea pentru agricultură – o şansă pentru viitor!" (CASV)
ASOCIAŢIA FERMIERILOR DIN ROMÂNIA
Contract: POSDRU/80/2.3/S/54992;
"Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României"